top of page
20210925_165507.jpg

Velddiner Utrechtse
Heuvelrug.

Samen genieten van streekproducten.

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de problemen binnen ons voedselsysteem. De themagroep FoodVolk! van GoedVolk vindt het belangrijk, dat mensen op de Utrechtse Heuvelrug, steeds meer de weg 'terugvinden' naar vers, gezond en lokaal voedsel. Een van de manieren om hieraan bij te dragen is een jaarlijks terugkerend velddiner, rond de oogsttijd. Een diner van streekproducten, met en voor de samenleving, bereid door lokale restaurateurs.

Velddiner 2023 
Na een de editie Zonheuvel '21 en Bartiméus '22 was begin juni 2023 de 3e editie van het Velddiner Utrechtse Heuvelrug. Met op vrijdagavond 2 juni het Business Diner, het Community Diner op zaterdagavond 3 juni en - nieuw in 2023 - een uitgebreide lunch voor gezinnen op zondagmiddag 4 juni. Met een aangepaste lunch en een programma in het thema van het Velddiner voor kinderen tot 13 jaar.

Een kleine 300 gasten genoten van een heerlijk driegangenmenu bereid door de lokale koks van Restaurant Bentinck, geserveerd aan de lange tafels in de prachtige moestuin van Landgoed Zuylestein.

Ben je benieuwd hoe de eerste twee edities van het Velddiner zijn geweest? Lees dan hieronder verder. Vergeet niet door te klikken op de betreffende tegels voor de foto's en bewegende beelden!

Velddiner 2022

De tweede editie van het diner was begin september 2022 bij de historische theetuin te van de zorginstelling Bartiméus. Naast het diner voor 120 inwoners op de Utrechtse Heuvelrug was er dit jaar ook een business editie van het diner: voor ondernemers en hun zakenrelaties.

 

Velddiner 2021

Het eerste Velddiner vond plaats op 25 september 2021 te Campus Landgoed Zonheuvel tijdens de opening van het Cultuurfestival Utrechtse Heuvelrug. Met 100 inwoners van de Utrechtse Heuvelrug genoten we van verse en seizoensgebonden streekproducten. Lekker, informatief, verrassend èn gezellig!

De diners 2021 en 2022 kwamen tot stand dankzij onze partners Restaurant Groenland, Cultuur & Congrescentrum Antropia, lokale kunstenaars en vele vrijwilligers.

bottom of page