top of page

Voedselcoöperatie
Utrechtse Heuvelrug.

Samen voedsel verbouwen.

Onze droom is om regionaal natuurinclusief voedsel te verbouwen op ongeveer 10 hectare grond voor 500 monden. Op die manier heb je een korte keten van het land naar je bord.

  • Korte Keten: Dat scheelt CO2 waardoor het klimaat veel minder belast wordt dan wanneer jouw voedsel over de hele wereld moet vliegen voor het op je bord ligt

  • Natuurinclusief: met respect voor de natuur en het bodemleven. Veel van de huidige landbouwproductie gaat om efficiënt produceren en daarom wordt er veel pesticiden gebruik wat slecht is voor de mens die het eet en de grond waarin het verbouwd wordt.Bemesting is wel nodig maar kan met respect voor de natuur met bijvoorbeeld paardenmest wat ze elders in de regio overhouden.

  • Natuurinclusief betekent ook dat je afstapt van eenjarig gewassen en monocultuur en overstapt naar meerjarige gewassen en permacultuur waardoor de grond minder wordt uitgeput en zelfs verrijkt.
     

Aanpak

Op dit moment zoeken we 8-10 hectare grond in regio Utrechtse Heuvelrug. Zodra we de grond kunnen pachten richten we een coöperatie op met een bestuur en leden. Er kunnen ongeveer  200 mensen tegen betaling lid worden van de coöperatie.  De coöperatie neemt een natuurinclusieve boer in dienst die samen met vrijwilligers  zorgt voor de productie van groente en fruit voor 500 monden. Als lid heb je het recht om wekelijks groente en fruit te kopen op de boerderij. Wanneer het goed draait dan kunnen de leden 46 weken per jaar eten van onze boerderij.

 

Meer weten?

Bijgaan de pitch waarin meer te lezen nu eerst gefocust op het vinden van grond.

 

Aanmelden?

Stuur een mail naar Pieter Rop via pieter.rop@gmail.com

Of bel 06 44 128 650

 

 

bottom of page