

Velddiner Utrechtse
Heuvelrug.
Samen genieten van streekproducten.
Steeds meer mensen zijn zich bewust van de problemen binnen ons voedselsysteem. De themagroep FoodVolk! van GoedVolk vindt het belangrijk, dat mensen op de Utrechtse Heuvelrug, steeds meer de weg 'terugvinden' naar vers, gezond en lokaal voedsel. Een van de manieren om hieraan bij te dragen is een jaarlijks terugkerend community diner, rond de oogsttijd. Een diner van streekproducten, met en voor de samenleving, bereid door lokale restaurateurs.
Velddiner Utrechtse Heuvelrug 2021
De eerste editie van dit zogenaamde ‘Velddiner Utrechtse Heuvelrug’ organiseerden we in 2021 tijdens de opening van het Cultuurfestival Utrechtse Heuvelrug op zaterdag 25 september. Met 100 inwoners van de Utrechtse Heuvelrug genoten we van verse en seizoensgebonden streekproducten. Lekker, informatief, verrassend èn gezellig!
Het diner kwam mede tot stand dankzij onze partners Restaurant Groenland, Cultuur & Congrescentrum Antropia, Hotel Landgoed Zonheuvel en vele anderen.
Bekijk onderstaand filmpje, het menuboekje en de foto's voor een impressie:

Volgende editie!
Begin september 2022 komt er een volgende editie van het velddiner. De voorbereidingen zijn gestart. Houd onze social media kanalen en onze website in de gaten. Binnenkort volgt meer informatie!