top of page

za 29 jun

|

Locatie wordt later bepaald

Doe je mee met de Open Heuvelrugtuinen Route?

Na het succes van vorig jaar organiseert Stichting GoedVolk op zaterdag 29 juni weer een Open Heuvelrugtuinen Route! Hiervoor kunnen inwoners zich inschrijven om (elkaars) tuinen en de openbare Heuvelrugtuinen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug te bekijken.

Doe je mee met de Open Heuvelrugtuinen Route?
Doe je mee met de Open Heuvelrugtuinen Route?

Tiid & Locatie

29 jun 2024, 11:00 – 15:00

Locatie wordt later bepaald

Over het evenement

  • Wanneer: Zaterdag 29 juni 2024, van 11.00 - 15.00 uur
  • Waar: Gemeente Utrechtse Heuvelrug
  • Voor wie: Inwoners van de dorpen Driebergen, Doorn, Leersum, Maarn, Maarsbergen. Amerongen en Overberg

Vind je het leuk om te tuinieren en je liefde voor planten met anderen te delen? Ben je trots dat er planten in je tuin staan die vlinders en bijen aantrekken? Of wil je laten zien hoe je regenwater opvangt, bijvoorbeeld in een vijver of regenton? We nodigen jou van harte uit om je tuin open te stellen! Doe je mee?

Het maakt niet uit of je tuin groot of klein is, je al jarenlang een biodivers paradijsje hebt of dat je net de eerste stappen naar een groenere tuin hebt gezet. Het doel van de Open Heuvelrugtuinen Route is om te inspireren, van elkaar te horen hoe je een natuurlijke tuin kunt realiseren en welke keuzes je daarin maakt.

Aanmelden en vragen

Aanmelden kan hier! Liefst al in maart en uiterlijk vóór 30 april. 

Voor vragen kun je terecht bij coördinator Mirjam van Zweeden: mirjamvanzweeden@gmail.com

Waarom  deze route?

Door elkaar te inspireren stappen te zetten naar een Heuvelrugtuin laten we het Nationaal Park groeien en bloeien. Planten die op de Heuvelrug voorkomen bieden schuil- en voedselplaatsen aan bijen, vlinders en vogels die op de Utrechtse Heuvelrug leven. Daarbij zorgt een groene tuin voor een betere waterhuishouding. Door je tuin in te richten als Heuvelrugtuin draag je bij aan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Helpers

We zoeken nog mensen uit Amerongen en Doorn die wat hand- en spandiensten naar wens willen doen. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan bij Mirjam via mirjamvanzweeden@gmail.com. Als je wilt bellen, zet dan je telefoonnummer erbij.

Wat is een Heuvelrugtuin?

Een Heuvelrugtuin is een stukje Nationaal Park in je eigen tuin. Een  Heuvelrugtuin bestaat voor minstens 60% uit groen, er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. 

Voor meer info over een Heuvelrugtuin kijk je op www.jouwheuvelrugtuin.nl

Het project Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie.

Deel dit evenement

bottom of page