top of page

za 12 okt

|

Cultuurhuis Pleiade

Festival Plasticvrij Utrechtse Heuvelrug

Samen naar minder! Plastic. We gebruiken het allemaal, elke dag. We weten dat het een probleem vormt in onze leefomgeving. We willen er wel ‘iets’ aan doen. Maar wat? Hoe dan? Op 12 oktober organiseren we het Festival Plasticvrij in Doorn. Een dag vol evenementen om jou te inspireren. Hoe je morgen

 Festival Plasticvrij Utrechtse Heuvelrug
 Festival Plasticvrij Utrechtse Heuvelrug

Tiid & Locatie

12 okt 2019, 13:00 – 17:00

Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 2, 3941 HV Doorn, Netherlands

Over het evenement

Samen naar minder!

Plastic. We gebruiken het  allemaal, elke dag. We weten dat het een probleem vormt in onze  leefomgeving. We willen er wel ‘iets’ aan doen. Maar wat? Hoe dan? Op  12 oktober organiseren we het Festival Plasticvrij in Doorn. Een dag  vol evenementen om jou te inspireren. Hoe je morgen stappen kunt zetten  die bijdragen!

Inspiratie, Inhoud en Ontmoeting

De dag vangt aan met Plogging Utrechtse Heuvelrug.  Vanuit de verschillende dorpen op de Utrechtse Heuvelrug komen  ‘Ploggers’ naar Doorn om zich te verzamelen op het Festivalterrein.

Om 12:00 uur is hier de centrale start van het Festival Plasticvrij  met een bijzondere opening in samenwerking met Bas Jurres (Club van Rome  Nederland). De rest van de dag zijn er volop gratis activiteiten zoals  workshops voor volwassenen, spelletjes voor kinderen, lezingen door  landelijk bekende sprekers, er zijn exposities en is er een  informatiemarkt waar je ook met deskundigen en betrokkenen kunt spreken.  Je steekt wat op over hoe je je plastic footprint kunt verminderen op  een manier die helemaal past bij deze tijd en bijdraagt aan een schonere  toekomst.

Het programma loopt de hele middag door en is goed te combineren met  een wandeling in de bossen van Doorn of een bezoekje aan de vele café’s.  Het festival begint om 12.00 u en duurt tot 17.00 u. Het evenement  speelt zich deels binnen en buiten het Cultuurhuis in Doorn af.

Festival Plasticvrij activiteiten*

12.00

12.00

  • Doorlopend kennis- en informatiemarkt op het Kerkplein met workshops en demonstraties voor plasticvrije alternatieven

12.00

  • Doorlopend workshop plastic bloemen maken o.l.v. Heuvelrugse kunstenaars

12.45

13.00

  • Heuvelrugse kunstenaars aan zet. Introductie van het Kunstwerk Plasticvrij.

13.30

14.00

14.00

  • Poppenkastvoorstelling voor de allerkleinsten i.s.m. Rein van der Pol, één van de bedenkers van het Sinterklaasjournaal

14.30

  • Debat & Dialoog. Sprekers in gesprek met verpakkings- en afvaldeskundigen.

15.00

  • Poppenkastvoorstelling

15.15

15.45

  • Lagerhuis – Debat tussen de generaties over de toekomst

16.00

  • Poppenkastvoorstelling

16.30

  • Onthulling van het kunstproject met alle deelnemers

*Opgepaste momenten gedurende het programma is er Ren je Rot, de  actieve kennisquiz voor de jeugd en kun je op de galerij van het  Cultuurhuis de expositie Plasticvrij bezichtigen, luisteren naar de  inspirerende teksten van dorpsdichter Gera Pronk en muziek van Van Piekeren

Wat verder goed is om te weten!

Voorafgaande aan het festival en ter inspiratie draaien we op  dinsdagavond 8 oktober in de Raadszaal van het Cultuurhuis de  indrukwekkende film ‘Plastic Paradox’. Via Eventbrite lees je meer informatie en reserveer je kaartjes.

Verder vragen wij jou en ook de andere inwoners van de Utrechtse  Heuvelrug nu al om hulp. Het doel: Samen in kaart brengen hoeveel afval  er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug op straat ligt en waar ligt dat  vooral ligt. Help je mee? Dat zou fantastisch zijn! Kijk snel bij ‘Zwerfaval in Beeld!’ hoe je kunt bijdragen!

Deel dit evenement

bottom of page