top of page

wo 16 nov

|

Zorgboerderij Bartiméus te Langbroek

Klimaatcafé ‘Lokale voeding’ in Zorgboerderij Bartiméus te Langbroek

Woensdagavond 16 november zijn inwoners van de Utrechtse Heuvelrug (en omstreken) van harte welkom tijdens het Klimaatcafé in Zorgboerderij Bartiméus te Langgbroek om meer te weten te komen en te delen over de waarde van lokale voeding.

Klimaatcafé ‘Lokale voeding’ in Zorgboerderij Bartiméus te Langbroek
Klimaatcafé ‘Lokale voeding’ in Zorgboerderij Bartiméus te Langbroek

Tiid & Locatie

16 nov 2022, 20:00 – 21:30

Zorgboerderij Bartiméus te Langbroek, Cotherweg 59, 3947 MR Langbroek, Nederland

Over het evenement

Woensdagavond 16 november zijn inwoners van de Utrechtse Heuvelrug (en omstreken) van harte welkom om meer te weten te komen en te delen over de waarde van lokale voeding. Deze keer is het klimaatcafé georganiseerd door Stichting GoedVolk UH, partij de CU en Fairtrade UH. Het biedt een waaier van interessante korte presentaties vanuit verschillende invalshoeken en natuurlijk is er ruimte voor vragen en inbreng!

We zijn te gast bij Zorgboerderij Langbroek, een plaats waar op een duurzame manier lokale voeding geproduceerd wordt. Cliënten van Bartiméus verzorgen daar met begeleiders en vrijwilligers de dieren, helpen mee op het land en verkopen boerderijproducten in de winkel.

Gert Sijl geeft een inkijkje in de praktijk van duurzaam lokaal produceren op de zorgboerderij. Guido Meerman, actief in de werkgroep FoodVolk van GoedVolk schetst een concreet handelingsperspectief om met elkaar een tot een duurzaam voedselsysteem te komen, middels het produceren van lokale voeding. Twee andere vrijwilligers van GoedVolk, Lize Haarman en Mirjam van Zweeden, nemen de gasten in hun verhaal mee naar plekken waar je duurzame voeding kan kopen. Lize Haarman heeft een Duurzame Gids samengesteld met adressen van lokale producenten en horeca en gaat in op de mate van duurzaamheid van de producten. Mirjam van Zweeden laat zien hoe je gebruik kunt maken van mooie routes langs lokale producenten van Fietsen voor m’n eten Utrechtse Heuvelrug. Ook is te horen van Dick Karssen hoe Fairtrade Utrechtse Heuvelrug aansluit bij lokale productie en verkoop. Tom Zoutewelle, raadslid van de CU treedt op als gespreksleider en Jamima de Brauwere laat zich door hem bevragen over de duurzame productie van voeding op Landgoed Zuylestein.

Tijd: inloop vanaf 19.30 uur. Het programma is van 20.00 tot 21.30 uur, met een borrel als afsluiting voor wie wil.

Vrije toegang, bijdrage drankjes op vrijwillige basis. 

S.v.p. even aanmelden bij mirjamvanzweeden@gmail.com. Vol is vol.

Bekijk hier ook de Flyer

Deel dit evenement

bottom of page