top of page

za 01 jul

|

Na aanmelden ontvang je info over de route

Open Heuvelrugtuinen Route op 1 juli 2023

Wil je jouw tuin (verder) vergroenen én van jouw tuin een stukje Nationaal Park maken? Kom dan op zaterdag 1 juli naar bloeiende Heuvelrugtuinen van anderen kijken en laat je inspireren!

Open Heuvelrugtuinen Route op 1 juli 2023
Open Heuvelrugtuinen Route op 1 juli 2023

Tiid & Locatie

01 jul 2023, 11:00 – 15:00

Na aanmelden ontvang je info over de route

Over het evenement

Wil je jouw tuin (verder) vergroenen én van jouw tuin een stukje Nationaal Park maken? Kom dan op zaterdag 1 juli naar bloeiende Heuvelrugtuinen van anderen kijken en laat je inspireren! Stichting GoedVolk organiseert die zaterdag van 11.00 – 15.00 uur een Open Heuvelrugtuinen Route, waarbij inwoners van gemeente Utrechtse Heuvelrug (elkaars) tuinen en de openbare Heuvelrugtuinen kunnen bekijken.

Tijdens de Open Heuvelrugtuinen Route laten andere Heuvelrugtuiniers zien hoe ze hun tuin hebben gecreëerd en krijg je tips & tricks. Zo kun je aan jouw eigen Heuvelrugtuin beginnen en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug laten groeien en bloeien. Een Heuvelrugtuin bestaat voor minstens 60% uit groen, er wordt gifvrij getuinierd, biedt beschutting voor vogels en insecten en je vindt er planten die passen in de omgeving van het Nationaal Park. Daarmee levert je tuin een positieve bijdrage aan het klimaat, de lokale biodiversiteit en voldoende drink- en grondwater. Bestrating in een Heuvelrugtuin is waterdoorlatend, waarbij het regenwater de grond in kan sijpelen en kan worden opgenomen.

Wil je op de hoogte gehouden worden en het routeboekje ontvangen? Meld je dan hier aan.

Tuin aanmelden

Heb je een tuin waarin natuur, biodiversiteit en/of een gezonde waterhuishouding een belangrijke rol speelt? En wil je je tuin graag openstellen tijdens de Open Heuvelrugtuinen Route? Meld dan je tuin aan bij Mirjam Zweeden via mirjamvanzweeden@gmail.com.

Als je interesse hebt om mee te helpen met de organisatie of eerst nog vragen hebt, stuur dan s.v.p. ook even een mailtje naar Mirjam. Als je wilt bellen zet dan je telefoonnummer erbij.

Het project Heuvelrugtuinen is een initiatief van Nationaal Park Utrecht Heuvelrug, Natuur en Milieufederatie Utrecht en IVN Natuureducatie.

Deel dit evenement

bottom of page