top of page

vr 16 okt

|

Doornse Gat

Opening PlasticVrije Zone Doornse Gat

Op vrijdag 16 oktober 2020 om 12.30 uur opent de eerste PlasticVrije Zone op de Utrechtse Heuvelrug. Voorafgaande aan de opening, om 11.00 uur, organiseren we een CleanUp om de omgeving te ontdoen van plastic en ander zwerfafval.

Opening PlasticVrije Zone Doornse Gat
Opening PlasticVrije Zone Doornse Gat

Tiid & Locatie

16 okt 2020, 12:30 – 13:00

Doornse Gat, Leersumsestraatweg, 3941 ML Doorn, Nederland

Over het evenement

Op vrijdag 16 oktober om 12.30 uur wordt de eerste PlasticVrije Zone (PVZ) op de Utrechtse Heuvelrug officieel geopend! De PVZ is een gezamenlijk initiatief van Staatsbosbeheer, Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en GoedVolk. 

Let op! Volgens de Corona-maatregelen mogen we maximaal 40 personen ontvangen bij de opening. Wil je de opening bezoeken, meld je dan graag even aan via info@goed-volk.net. 

Verder vindt voorafgaande aan de opening een 'CleanUp' plaats van het Doornse Gat en omgeving. De 'CleanUp' organiseren we in samenwerking met de basisschoolleerlingen van Maupertuus uit Driebergen. Graag nodigen we andere kinderen en volwassenen ook uit om mee te helpen. In samenspraak met de Gemeente Utrechtse Heuvelrug zorgen wij voor materiaal w.o. voldoende prikstokken en vuilniszakken. 

Let op!  De Clean Up begint al eerder op de ochtend en wel om 11.00 uur (verzamelen vanaf 10.45 uur). Wil je helpen het aanwezige zwerfafval op te ruimen, meld je dan eveneens vooraf aan via info@goed-volk.net. Vermeld daarbij dat je deel wilt nemen aan de CleanUp Doornse Gat op 16 oktober. 

Het programma van de ochtend ziet er zo ongeveer alsvolgt uit:

10.45 uur - Ontvangst prikkers in het Doornse Gat

11.00 uur - Kort welkom van de kinderen en de prikkers

11.15 uur - Start CleanUp Doornse Gat en omgeving 

12.10 uur - Verzamelen van alle tijdens de CleanUp verzamelde zwerfafval 

12.15 uur - Ontvangst ‘genodigden’ en andere geïnteresseerden bij de entree Doornse Gat

12.30 uur - Opening van de eerste PlasticVrije Zone op de Utrechtse Heuvelrug

12.50 uur - Afronding met een groepsfoto (voor wie dat wil)

13.00 uur - Slot

Wij hopen natuurlijk op de veel animo en enthousiasme van prikkers en andere geïnteresseerden en zien jullie graag op 16 oktober in het Doornse Gat!

Deel dit evenement

bottom of page