top of page

za 12 okt

|

Utrechtse Heuvelrug

Plogging Utrechtse Heuvelrug

Plogging Utrechtse Heuvelrug 2019 op 12 oktober is de aftrap van het PlasticVrij Festival Utrechtse Heuvelrug. Vanuit vele plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug zijn er startmogelijkheden en starttijden. De eerste lopers worden om 12:50 op het festivalterrein in het centrum van Doorn verwacht. Zij he

Plogging Utrechtse Heuvelrug
Plogging Utrechtse Heuvelrug

Tiid & Locatie

12 okt 2019, 10:00 – 14:00

Utrechtse Heuvelrug, Utrechtse Heuvelrug, Netherlands

Over het evenement

Plogging Utrechtse Heuvelrug 2019 op  12 oktober is de aftrap van het PlasticVrij Festival Utrechtse  Heuvelrug. Vanuit vele plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug zijn er  startmogelijkheden en starttijden. De eerste lopers worden om 12:50 op  het festivalterrein in het centrum van Doorn verwacht. Zij hebben dus  volop publiek bij de finish! Tegelijkertijd is er het vertrek van een  Ploggers groep in Doorn, dit vormt startschot van het PlasticVrij  Festival voor alle andere bezoekers!

“Ehm, plogging?”

Plogging is begonnen in Zweden en is een samenvoegsel van het Zweedse  woord Plocka up (oprapen) en jogging. Plogging is goed voor het milieu,  goed voor je conditie en goed voor de toekomst.

Hou jij ook van hardlopen en stoor jij je ook aan zwerfafval in de natuur? Iedereen die kan hardlopen is van harte uitgenodigd. Ben  je geen hardloper, ‘Pliken’ (Ploggen en Hiken) of ‘Plandelen’ (Ploggen  en wandelen) mag natuurlijk ook. Elke deelnemer ontvangt een  starterspakket en onderweg is er wat te eten en drinken.

Plogging Utrechtse Heuvelrug is een nieuw loopevenement, waarin het  verzamelen van (zwerf)afval centraal staat. Plogging Utrechtse Heuvelrug  2019 is onderdeel van het PlasticVrij Festival Utrechtse Heuvelrug.  Onze ambitie is om de Plogging Utrechtse Heuvelrug te laten uitgroeien  tot het grootste Plogging evenement in de wereld en hiermee het  officieuze wereldrecord te verbeteren. Hiervoor willen we in het jaar  2026 maar liefst 2026 Ploggers op de been te brengen. Waarom in 2026?  Omdat we in dat jaar de Utrechtse Heuvelrug ontdaan willen hebben van plastic. In de tussenliggende jaren hopen we door bewustwording elk jaar minder afval in te zamelen.

Starten op de plek van jouw keuze

Voor de Plogging UH kan gestart worden op verschillende locaties op  de Utrechtse Heuvelrug, op deze locaties kan je vanaf 10:30 uur een startpakket  afhalen. Vanaf het startpunt kan je aansluiten bij een groep lopers die  een vaste route lopen naar het centrale plein van het plasticvrij  festival in Doorn. Maar je mag de route ook zelfstandig of in een klein  gezelschap lopen, je kan hiervoor ook een vrije route kiezen. Bij het  startpunt en onderweg is voor de Ploggers op verschillende plekken  koffie en thee voor de deelnemers verkrijgbaar.

Het starpakket bestaat uit:

 • Een unieke gepersonaliseerde Plogging UH token (bij inschrijving voor 1 oktober)
 • Een afvalzak
 • Consumptiebonnen voor koffie / thee onderweg
 • Een routekaartje
Voor jouw veiligheid

Wij maken gebruik van de openbare weg, deelnemers dienen zelf zorg te  dragen voor een reflecterend hesje voor een goede zichtbaarheid.  Uiteraard zijn de verkeersregels van kracht bij gebruik van de openbare  weg.

Plogging Utrechtse Heuvelrug 2019 In het kort:

Starten vanaf Amerongen (route ca.12 km), Leersum (route ca.8 km),  Maarn (route ca.6 km), Driebergen (route ca.7 km) of Doorn (Let op  afwijkende starttijd, diverse routes vanaf 2 km). Of vrije routes met  aankomst in Doorn

 • Routes komen voor aanvang beschikbaar als gps download file (gpx format)
 • Startijd 10:30 uur gezamenlijk of tussen 10:30 en 12:00 uur individueel.
 • Centrale start Doorn en opening plasticvrij festival 12:50 uur.
 • Aankomst in Doorn tussen 12:50 en 15:00 uur.
 • Consumpties onderweg bij onze ‘plasticvrij partners’
 • Je loopt op en nabij de openbare weg, deelnemers zorgen zelf voor een reflecterend hesje
 • Je doet mee aan een uniek, niet eerder op deze schaal georganiseerd evenement, leuk en nuttig!
 • De startpunten zijn na afloop bereikbaar met OV bussen, van Doorn naar startpunt Maarn rijden pendelbusjes
Inschrijven

Wil je je inschrijven voor deelname aan Plogging Utrechtse Heuvelrug 2019, bezoek dan onze onze speciale aanmeldpagina. Heb je nog vragen of wil je eerst nog wat meer weten? Bezoek dan onze onze Plogging FAQ-pagina voor meer informatie!

Deel dit evenement

bottom of page