top of page

za 09 dec

|

Driebergen-Rijsenburg

Poëzie en Kunst

Na vier jaar neemt Gera Pronk afscheid als dorpsdichter van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit kan niet onopgemerkt voorbijgaan. Vijftien kunstenaars lieten zich inspireren door haar werk en stellen dit tentoon in de expositiezaal van de CultuurHoek.

Poëzie en Kunst
Poëzie en Kunst

Tiid & Locatie

09 dec 2023, 12:00 – 10 dec 2023, 17:00

Driebergen-Rijsenburg, Engweg 14, 3972 JH Driebergen-Rijsenburg, Nederland

Over het evenement

Na vier jaar neemt Gera Pronk afscheid als dorpsdichter van de  gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit kan niet onopgemerkt voorbijgaan. Vijftien kunstenaars lieten zich inspireren door haar werk en stellen dit tentoon in de expositiezaal van de CultuurHoek.

Als dorpsdichter publiceerde Gera talloze gedichten naar aanleiding  van opvallende gebeurtenissen in de gemeente en werd het gemeentehuis in Doorn voorzien van een pakkende tekst ter gelegenheid van het 100-jarig  bestaan van de Grondwet.

ART.1 

IK BEN 

JIJ MAG

Tijdens het Festival PlasticVrij in 2019 bracht Gera een afsluitend gedicht: 'Zonder plastic sta ik naakt'. Voor het Velddiner 2021 bracht zij haar gedicht 'In vijftien minuten graag haute cuisine' ten gehore.

Deze expositie is helemaal aan haar werk gewijd. Ieder woord, iedere  zin kleurt telkens weer anders. Een gedicht geeft niet in één keer zijn  geheimen prijs. Luister naar de beelden van elk gedicht en ontdek de  werelden, die het oproept en die verbeeld zijn door Roel Berg, Bep van  Delden, Martina Graafland, Dorine Kilian, Sil Kloppenburg, Rick Koster,  Pim Kragtwijk, Niek Schuile, Willem Stolwijk, Eric van Tol, Lois van  Tol, Marjoleine van Tol, Robert Zwart, Maria de Waard en Gera zelf.

De expositiezaal is op zaterdag 9 en zondag 10 december geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

De officiële opening vindt zaterdag om 14:00 uur plaats en wordt gevolgd door een speciaal optreden van Hendrikje van Leest.

Voor vragen of meer informatie kijk je op: https://www.cultuurhoek.nl/agenda/poezie-en-kunst-2/

Deel dit evenement

bottom of page