top of page

vr 02 apr

|

Doorn

PopUP Herbruikbare Bekers

Om aandacht te vragen voor het zwerfafval en ter toetsing van oplossingen organiseren verschillende samenwerkende partners een PopUp Herbruikbare Bekers op Goede Vrijdag 2 april a.s. in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

PopUP Herbruikbare Bekers
PopUP Herbruikbare Bekers

Tiid & Locatie

02 apr 2021, 10:00 – 16:30

Doorn, Sint-Helenaheuvel, 3941 EG Doorn, Nederland

Over het evenement

Door corona trekken we met z’n allen de natuur in en wat is er na een wandeling lekkerder dan een kop koffie. Nu de horeca en terrassen gesloten zijn, zijn we aangewezen op een coffee-to-go. Bijna alle coffee-to-go wordt geserveerd in wegwerpbekers en een deel van deze bekers belandt tot grote ergernis van velen in de natuur. Dat kan anders vindt Mission Reuse. Zij benaderde GoedVolk, om samen met restaurant Châlet Helenaheuvel en Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug te werken aan oplossingen voor al dit afval.

Zwerfafval voorkomen met herbruikbare bekers

Wie op Goede Vrijdag de natuur ingaat en een coffee- to-go haalt bij Helenaheuvel in Doorn krijgt de koffie in een herbruikbare beker, die na gebruik weer ingeleverd kan worden. Het gebruik van de herbruikbare beker is een pilot, Mission Reuse onderzoekt op verschillende manieren hoe we de beste alternatieven voor single use plastics kunnen bieden aan de consument. In totaal belanden er in Nederland per jaar zo’n 3 miljard wegwerpbekers bij het afval. Met deze pop-up pilot testen we hoe het anders kan en of het systeem van de herbruikbare beker goed werkt, of het eventueel aangepast of verbeterd kan worden en hoe het uit te rollen is naar andere horecagelegenheden.

Wanneer en waar?

De PopUp Herbruikbare Bekers wordt georganiseerd op Goede Vrijdag, 2 april a.s. te Châlet Helenaheuvel, St. Helenalaan 2, 3941 EH in Doorn.

Deel dit evenement

bottom of page