top of page

do 14 mei

|

Aanmelden via info@samenduurzaamzeist.nl

Screening + Filmbespreking Story of Plastic

De Amerikaanse film Story of Plastic uit 2019 confronteert ons met de gevolgen van onze manier van leven en consumeren. De film leidt tot bewustwording dat we ons consumptiepatroon moeten aanpassen om de planeet leefbaar te houden. De werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist organiseert een gr

Screening + Filmbespreking Story of Plastic
Screening + Filmbespreking Story of Plastic

Tiid & Locatie

14 mei 2020, 08:00 CEST – 28 mei 2020, 12:00 CEST

Aanmelden via info@samenduurzaamzeist.nl

Over het evenement

De Amerikaanse film Story of Plastic uit  2019 confronteert ons met de gevolgen van onze manier van leven en  consumeren. De film leidt tot bewustwording dat we ons consumptiepatroon  moeten aanpassen om de planeet leefbaar te houden. De werkgroep Afval  0.0 van Samen Duurzaam Zeist organiseert een gratis online vertoning van  de film met een online nabespreking. Je kunt de 90 minuten durende film  bekijken van 14 tot 28 mei. De nabespreking vindt plaats op 28 mei van  20:00 uur tot 21:30 uur, onder leiding van moderator Job Boot. Aanmelden  via info@samenduurzaamzeist.nl.

De film start met de ontdekking van plastic in de jaren 1930. Het was  het materiaal met onbegrensde mogelijkheden. Deze beelden worden  afgewisseld met beelden van de dramatische gevolgen van het onbegrensde  gebruik. De film verandert waarschijnlijk je blik op recycling voorgoed.  Veel westerse landen exporteren namelijk plasticafval van lage  kwaliteit naar arme landen. Daar proberen arme gezinnen een inkomen uit  verdere recycling te halen, maar met grote gevolgen voor hun gezondheid  en welzijn. De plasticcrisis is een groot probleem met groeiende  gevolgen. Daarom is het nodig dat we onze leefstijl onder de loep nemen  en minder afval gaan produceren.

De werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist biedt inwoners van Zeist de mogelijkheid om de film thuis gratis te bekijken, vanaf 14 mei tot en met 28 mei. Op 28 mei organiseert de  werkgroep van 20.00 tot 21:30 uur een online nabespreking van de film,  onder leiding van moderator Job Boot. Hierin komt ook de vraag aan bod  hoe we beter kunnen omgaan met plastic en plastic afval. Heb je  belangstelling voor de film en/of de nabespreking, stuur dan een e-mail  met naam en woonplaats naar info@samenduurzaamzeist.nl en geef hierin duidelijk aan of je ook de nabespreking wilt bijwonen.

De film is een productie van het Story of Stuff Project, een  Amerikaanse milieuorganisatie die met films mensen bewust wil maken van  de gevolgen van onze consumptie voor de aarde.

Voor meer informatie zie ook: https://omzeist.nl/samen+duurzaam+zeist+home/nieuws+samen+duurzaam/1660440.aspx

https://youtu.be/37PDwW0c1so

Deel dit evenement

bottom of page