top of page

ma 06 nov

|

Hotel Theater Figi te Zeist

Theatercollege: Wat betekent natuur voor jou?

Mens en groen op de Utrechtse Heuvelrug

Theatercollege: Wat betekent natuur voor jou?
Theatercollege: Wat betekent natuur voor jou?

Tiid & Locatie

06 nov 2023, 20:00 – 22:00

Hotel Theater Figi te Zeist, Het Rond 2, 3701 HS Zeist, Nederland

Over het evenement

Waar we de natuur van oudsher nodig hebben voor voedselvoorziening, is de natuur in het dichtbevolkte Nederland van nu steeds relevanter voor onze lichamelijke en mentale gezondheid. We willen de natuur beschermen, maar tegelijk ook verbinden met de samenleving. Wat betekenen mens en natuur voor elkaar? In dit theatercollege kijken we vanuit verschillende perspectieven naar groen op de Utrechtse Heuvelrug.   

De experts 

Joris Hellevoort, boswachter bij Utrechts Landschap en bestuurslid van de Bomenstichting, neemt je mee langs de verhalen en historie van een aantal beroemde bomen.    

Naast landelijke grootheden introduceert hij de lokale boomhelden op en rond de Utrechts Heuvelrug. Met zijn verhalen hoopt Joris het belang van bomen en met name oude bomen beter onder de aandacht te brengen. Na het theatercollege signeert Joris zijn boek ‘De wortels van ons land’.    

Jori Wolf, landschapshistoricus en senior adviseur Nationale Parken bij Staatsbosbeheer, gaat vanuit landschapsfilosofie in op de relatie mens en natuur. Waar hebben we als mens behoefte aan, hoe is dat door de  eeuwen heen veranderd en wat is er nodig om natuur in Nederland robuuster te maken? Waar schuurt het en hoe kunnen we verbroken verbindingen herstellen?

Stel een vraag! 

Tijdens het theatercollege is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze kun je ook van tevoren insturen via info@npuh.nl. De host van deze avond is Koos Janssen, burgemeester van gemeente Zeist.    

Dit theatercollege is een initiatief van Stichting Nationaal Park  Utrechtse Heuvelrug en de derde in een reeks van vijf. De colleges  hebben als doel het delen van kennis en inzichten over dit unieke gebied.

Kaarten

Toegangskaartjes zijn te koop op de website van theater Figi en kosten 5 euro, inclusief koffie of thee bij ontvangst.

Deel dit evenement

bottom of page