top of page

wo 01 sep

|

Online bijeenkomst

Zoombijeenkomst ‘Goed omgaan met water in jouw tuin'

Droge en hete zomers maken het planten moeilijk om voldoende water te vinden. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien voor overbelasting van het riool. Hartstikke zonde want met al dit water kunnen we het grondwaterpeil juist op een hele simpele manier verhogen.

Zoombijeenkomst ‘Goed omgaan met water in jouw tuin'
Zoombijeenkomst ‘Goed omgaan met water in jouw tuin'

Tiid & Locatie

01 sep 2021, 20:00 – 21:30

Online bijeenkomst

Over het evenement

U heeft het vast al gemerkt: het klimaat in ons kikkerlandje verandert. Droge en hete zomers maken het planten moeilijk om voldoende water te vinden. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien voor overbelasting van het riool. Hartstikke zonde want met al dit water kunnen we het grondwaterpeil juist op een hele simpele manier verhogen. Gelukkig is er een simpele manier om dit water te benutten voor de tuin: namelijk door je regenpijp af te koppelen! Het afkoppelen van een regenpijp is heel simpel en kost zo`n 5 tot maximaal 20 minuten per regenpijp. Toch blijkt het in de praktijk vaak vragen met zich mee te brengen.

Daarom organiseren we op woensdag 1 september een bewonersavond over het afkoppelen van een regenpijp. Regenwateradviseur Lanny Olie legt je deze avond precies uit wat er allemaal mogelijk is. Regentonnen, goten, vijvers: het komt allemaal aan de orde. Hierbij heeft ze maar één doel voor ogen: je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan de slag. Want regenwater in de tuin brengt letterlijk leven in de tuin!

Tijd en locatie

Deze bijeenkomst zal online plaatsvinden via ZOOM op Woensdagavond 1 september a.s. van 20:00 tot 21:30 uur.

Aanmelden vooraf

Voor de bewonersavond op 1 september hoef je de deur niet uit. De bijeenkomst vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je vooraf aan te melden. Neem hiervoor contact op met Isabel Kruisheer via i.kruisheer@nmu.nl / 06-48407689.

Save the date! Offline praktijkdag op 18 september

Aansluitend op de bewonersavond zal er op zaterdagochtend 18 september een (offline) praktijkdag worden georganiseerd waarbij we gezamenlijk mee aan de slag gaan met het afkoppelen van de regenpijp onder leiding van Lanny Olie. Deze praktijkdag zal plaats vinden in Hoenderdaal Driebergen. Zet ‘m vast in je agenda!

Al concrete vragen voor Lanny? Laat het ons weten. En deel deze uitnodiging vooral ook met je buurtbewoners!

De bewonersavond en praktijkdag worden georganiseerd door de Natuursterrenwijk Hoenderdaal van GoedVolk en de NMU.

Deel dit evenement

bottom of page