top of page

wo 29 sep

|

Online bijeenkomst

Zoombijeenkomst ‘Goed omgaan met water in jouw tuin'

HDroge en hete zomers maken het planten moeilijk om voldoende water te vinden. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien voor overbelasting van het riool. Hartstikke zonde want met al dit water kunnen we het grondwaterpeil juist op een hele simpele manier verhogen.

Zoombijeenkomst ‘Goed omgaan met water in jouw tuin'
Zoombijeenkomst ‘Goed omgaan met water in jouw tuin'

Tiid & Locatie

29 sep 2021, 20:00 – 21:30

Online bijeenkomst

Over het evenement

U heeft het vast al gemerkt: het klimaat in ons kikkerlandje verandert.  Droge en hete zomers maken het planten moeilijk om voldoende water te  vinden. Tegelijkertijd zorgen hoosbuien voor overbelasting van het  riool. Hartstikke zonde want met al dit water kunnen  we het grondwaterpeil juist op een hele simpele manier verhogen. 

Gelukkig  is er een simpele manier om dit water te benutten voor de tuin:  namelijk door je regenpijp  af te koppelen! Het afkoppelen van een regenpijp is heel simpel en kost  zo`n 5 tot maximaal 20 minuten per regenpijp. Toch blijkt het in de  praktijk vaak vragen met zich mee te brengen. Daarom  organiseren we op woensdag 29 september een bewonersavond over het  afkoppelen  van een regenpijp. Regenwateradviseur Lanny Olie legt je deze avond  precies uit wat er allemaal mogelijk is. Regentonnen, goten, vijvers:  het komt allemaal aan de orde. Hierbij heeft ze maar één doel voor ogen:  je wordt enthousiast en gaat er meteen mee aan  de slag. Want regenwater in de tuin brengt letterlijk leven in de tuin!

Vooraf aanmelden

Voor de bewonersavond op 29 september hoef je de deur niet uit. Hij  vindt namelijk volledig online plaats via Zoom. Het is wél nodig om je  vooraf aan te melden. Neem hiervoor contact op met Isabel  Kruisheer, door een mail te sturen naar: i.kruisheer@nmu.nl / of te bellen naar 06-48407689.

Al concrete vragen voor Lanny? Laat het ons weten. En deel deze uitnodiging vooral ook met je buurtbewoners!

Save the date: Offline praktijkdag op 30 oktober

Aansluitend  op de bewonersavond zal er op zaterdagochtend 30 oktober een (offline)  praktijkdag worden georganiseerd waarbij we gezamenlijk mee aan de slag  gaan met het  afkoppelen van de regenpijp onder leiding van Lanny Olie. Deze  praktijkdag zal plaats vinden in Hoenderdaal Driebergen. Zet ‘m vast in  je agenda!

De bewonersavond en praktijkdag worden georganiseerd door de Natuursterrenwijk Hoenderdaal van GoedVolk en de NMU.

Deel dit evenement

bottom of page