top of page
Op fietsen

Fietsen
voor mijn eten.

Ontdek de streekproducten

Wil je ook heerlijk verse producten bij elkaar fietsen in onze regio? Dat kan met de routes en adressen op de website en met de actuele berichtjes en foto’s op de Facebookpagina van Fietsen voor m’n eten-Utrechtse Heuvelrug. We nodigen inwoners van de Utrechtse Heuvelrug en toeristen uit om op een makkelijke en aantrekkelijke manier een duurzame keuze te maken door lokaal voeding te kopen.

 

Het platform Fietsen voor m’n eten voor de regio Utrechtse Heuvelrug is in mei ’22 opgezet in samenwerking met het buurtsportcoachteam Utrechtse Heuvelrug. Het maakt deel uit van een landelijk consumentenplatform waarop de regio’s staan die meedoen. Regio Kromme Rijnstreek heeft al langere tijd een levendig platform van Fietsen voor m’n eten en nu sluiten routes van beide regio’s op elkaar aan. We richten ons eerst op de dorpen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug maar we hopen dat ook inwoners uit andere gemeentes mee gaan doen om het platform tot een succes te maken.

 

Op de website zijn adressen te vinden van boerderijen met een stalletje, kraampjes of automaat. Ook kaas- en ijsboerderijen, landwinkels en landgoederen met lokale producten zijn in kaart gebracht.

 

Met de verkooppunten op de regiokaart van de website kan iedereen zelf een korte of lange fietstocht samenstellen. Op de Facebookpagina kondigen we acties en evenementen aan in de regio. Voorfietsers uit de dorpen in onze gemeente gaan regelmatig een rondje fietsen en zetten foto’s en berichtjes op de facebookpagina. Ook ondernemers plaatsen berichtjes. Zo kan iedereen bijhouden wat voor lekkere verse producten te verkrijgen zijn en een lokaal geteeld groente-, fruit of zuivelpakket bij elkaar fietsen

 

Heb je interesse om mee te helpen als voorfietser of met het organiseren van

een activiteit of evenement? Heb je vragen?

Stuur dan s.v.p. een mail naar Utrechtse-heuvelrug@fietsenvoormijneten.nl 

Website: https://fietsenvoormijneten.nl/regio/utrechtse-heuvelrug/

Facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/utrechtseheuvelrug/

bottom of page