top of page

Aftrap Natuursterrenwijk Hoenderdaal groot succes!

Tot onze grote vreugde kwamen er zaterdag 13 maart 19 mensen opdagen om in de Driebergse wijk Hoenderdaal afval te ruimen. Het was even spannend, want er was veel wind en regen voorspeld. Maar de weergoden waren ons goed gezind, want de regen wachtte netjes totdat we de hele wijk hadden schoongemaakt. De wind was wel volop aanwezig, dat maakte het vuil ruimen extra spannend want als je niet goed oplette vloog de vuilniszak ervandoor 😊.


Met zijn allen hebben we een boel vuilniszakken gevuld met allerlei rommel die in de bermen lag; blikjes, snoeppapiertjes, losse stukken plastic en zelfs een halve hark! Mensen konden zich tevens inschrijven voor de cursus Heuvelrugtuinen die 17 april van start zal gaan en dit werd massaal gedaan. De cursus is nu officieel vol. We zijn erg blij met dit grote succes en popelen om door te pakken.


Hoenderdaal wordt een Natuursterrenwijk vol biodiversiteit! Als vervolgacties gaan we onder andere de bermen inzaaien, insectenhotels maken met de buurt, een plantenbieb neerzetten en de bewoners helpen met het afkoppelen van hun regenpijp. Eind mei hopen we tijdens NL Doet een voorbeeld Heuvelrugtuin in te richten. We houden jullie hiervan op de hoogte per mail. Zie de foto's voor een sfeerimpressie.Comments


bottom of page