top of page

De Groene Gids: een nieuw initiatief binnen Goed Volk

Bijgewerkt op: 3 mei 2021

Alle duurzame bedrijven en organisaties in de Utrechtse Heuvelrug bij elkaar op één online platform: dat is het idee achter de Groene Gids. Zodat je snel en makkelijk alle informatie vindt als je duurzame keuzes wilt maken in je dagelijkse leven, bijvoorbeeld op het gebied van voeding, mobiliteit, energiebesparing, waterverbruik, recycling, tuinieren, bankieren, of vrijetijdsbesteding.

We stellen ons voor dat ieder thema ingeleid wordt met korte algemene informatie en enkele pakkende quotes. Ondernemers worden uitgenodigd om te vertellen over hun producten en diensten in filmpjes, interviews, of een bedrijfsportret. Ook denken we aan een Groene Agenda, waar activiteiten en bijeenkomsten aangekondigd kunnen worden.

Zo inspireert de Groene Gids om duurzame keuzes te maken. Want op elk gebied zijn er talloze groene alternatieven. En die zijn letterlijk en figuurlijk dichterbij dan je denkt! Ook zullen bedrijven en instellingen elkaar sneller vinden om elkaar te versterken bij verdere vergroening. Zo wil de Groene Gids een levendige afspiegeling zijn van een groeiende duurzame beweging in de Utrechtse Heuvelrug, en deze ook ondersteunen.


We zoeken helpende handen om de Groene Gids werkelijkheid te laten worden. We hebben al contactgegevens van 200 bedrijven en organisaties verzameld. Wil jij meehelpen met het bouwen en inrichten van de website, met fondsenwerving, of met het verzamelen en actueel houden van de inhoud? Neem dan contact met ons op via info@goed-volk.net.Comments


bottom of page