top of page

Klimaatcafé Zorgboerderij Bartiméus te Langbroek

Bijgewerkt op: 20 nov. 2022

Op 16 november 2022 was er een inspirerend klimaatcafé over duurzame lokale voeding. We waren te gast bij zorgboerderij Langbroek en kregen thee en koffie met cheesecake brownies gemaakt door medewerkers van Bartiméus. Daarna maakten we een rondje over het terrein. Er is een leuke landwinkel met verse groente, jam en andere lokale producten. Wie wist dat de slechtziende medewerkers de groentebedden op de tast kunnen wieden? En dat ze koeien en varkens houden voor het vlees?

Verder hield Jemima de Brauwere, eigenaar en beheerder van landgoed Zuylestein een presentatie over alle duurzame ontwikkelingen op Zuylestein. Guido Meerman van Foodvolk (Stichting GoedVolk) liet zien waar de keuzes van ons als consument liggen. Lokaal kopen en kiezen voor groente die zonder bestrijdingsmiddelen geteeld is en (als je vlees eet) dieren die kunnen uitlopen en goed verzorgd worden, levert meer welzijn en gezondheid op en put de aarde niet uit. Lize Haarman liet de Duurzame Gids voeding zien die inmiddels ook via de website van GoedVolk Utrechtse Heuvelrug te vinden is. Mirjam van Zweeden vertelde over Fietsen voor m’n eten Utrechtse Heuvelrug. Dick Karssen sloot af met een presentatie over de inzet van Fairtrade Utrechtse Heuvelrug om ook voor duurzame producten van Nederlandse boeren in de supermarkt een eerlijke prijs te realiseren. Daarna hebben we uitgewisseld wat ons als consument nog meer kan stimuleren lokaal (en duurzaam) te kopen.


En bij een drankje werden leuke contacten gelegd en lijntjes om samen te werken. Alle bezoekers kregen nog verse eitjes mee van de boerderij!Comments


bottom of page