top of page

Parc Broekhuizen verkoopt ook geen gebakken lucht

Bijgewerkt op: 21 mrt.

Het is een prachtig landgoed en je kunt er ook erg lekker eten. Parc Broekhuizen is een begrip in de Utrechtse Heuvelrug en in de wijde omtrek. In het kader van de GoedVolk actie ‘(Ver)koop geen gebakken lucht’ gingen GoedVolkers Huib de Vriend en Lennart van der Burg op bezoek bij Monique Könings, Manager Natuur & Duurzaamheid bij Parc Broekhuizen.


Parc Broekhuizen verkoopt ook geen gebakken lucht

Foto: Monique Könings bij de historische moestuin van Parc Broekhuizen.


Hoe zat het ook alweer?

Met deze actie wil burger initiatief GoedVolk horecaondernemers die het goede voorbeeld geven en hun terras en de buitenlucht niet verwarmen in het zonnetje zetten. Eerder hebben Koek & Ei in Driebergen, Parkhuys Rosarium in Doorn, de Binder in Leersum en Fietscafé de Proloog in Amerongen het certificaat ‘Wij verkopen geen gebakken lucht’ gekregen. Parc Broekhuizen is nummer 5 in de gemeente Utrechtse Heuvelrug die dit felbegeerde certificaat ontvangt.


Duurzaamheid en circulariteit als kernwaarde

Parc Broekhuizen ontvangt het hele jaar door veel gasten, zowel passanten en hotelgasten als groepen voor bedrijfsevenementen als voor trouwdagen. Ze hebben er bewust voor gekozen om bij de twee terrassen die ze hebben geen terrasverwarming te plaatsen en doen dat ook niet voor evenementen.


“Het verwarmen van de buitenlucht is niet duurzaam en past ook niet bij onze kernwaarde,” vertelt Monique. Parc Broekhuizen streeft ernaar om zijn ecologische voetafdruk zo minimaal mogelijk te maken en heeft onlangs ook Green Globe Certificering behaald: een internationale erkenning voor duurzaam opereren binnen de reis- en toerisme industrie.

Ook het eten dat in restaurant Voltaire en bistro LOF wordt geserveerd is zo duurzaam mogelijk en voor een deel afkomstig uit de eigen moestuin."


Niet altijd makkelijk

“De gasten van Parc Broekhuizen hebben vaak hoge verwachtingen als het gaat om een evenement of bruiloft. We maken altijd duidelijk dat duurzaamheid en circulariteit tot onze kernwaarden behoren, ook bij het organiseren van een evenement. Dat kan wel eens lastig zijn in het maken van keuzes en het tegemoetkomen in de wensen van de gasten, maar we proberen ze echt te stimuleren duurzame keuzes te maken.”


TIP GoedVolk: Heb je of ken je een café en/of restaurant in de Utrechtse Heuvelrug die ook geen gebakken lucht verkoopt? Laat het weten: info@goed-volk.net en dan zorgen we dat ook zij het felbegeerde certificaat ontvangen.

Yorumlar


bottom of page