top of page

Geen gebakken lucht in De Binder!

Met de actie ‘(Ver)koop geen gebakken lucht’ wil burgerinitiatief GoedVolk horecaondernemers die het goede voorbeeld geven en hun terras en de buitenlucht niet verwarmen in het zonnetje zetten. Daarom hebben we, als derde op rij, Wilco Willemse van De Binder in Leersum een certificaat ‘Wij verkopen geen gebakken lucht’ overhandigd.


Als het buiten koud is met terrasverwarmers aan tóch lekker buiten op het terras van een café of restaurant kunnen zitten: we lijken het allemaal de gewoonste zaak van de wereld te vinden. Maar kan dat eigenlijk wel, de buitenlucht verwarmen in deze tijd waarin we worden geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering en onze afhankelijkheid van fossiele energie? Als we onafhankelijk willen worden van Russische olie en gas, dan helpt het enorm als we ons gedrag aanpassen om ons energieverbruik te beperken. Bovendien: de groenste energie is de energie die we níet verbruiken.


Uiteindelijk streven we er naar dat Nederlandse overheden het voorbeeld van de Franse overheid volgen. In Frankrijk is het gebruik van terrasverwarmers bij bars en cafés al in 2020 verboden.


Wilco Willemse van De Binder met het certificaat. Foto GoedVolk


Comments


bottom of page