Met een liefdesbrief aan onze kinderen. Zo eindigde de docu-film ‘Common Ground’.
Het was een drukbezochte en boeiende avond op 16 oktober 2024 in het Cultuurhuis in Doorn: ruim 120 mensen bekeken de indrukwekkende documentaire “Common Ground" met de hoopvolle boodschap dat we de biodiversiteitcrisis en klimaatcrisis kunnen afwenden als we met elkaar samen werken en de goede dingen doen in de landbouw.
Werkgroep Biodiversiteit organiseerde deze filmavond als aftrap in van een reeks filmavonden met als thema natuur, biodiversiteit of duurzaamheid.
Na ruim anderhalf uur facts figures, ervaringsverhalen van boeren en een kijkje in de schimmige wereld van de agro-industrie, hadden we een nagesprek met Kaat Biesemans van Natuurplaats Binnenbos, een voedselbos aan de Langbroekerwetering . Met veel enthousiasme vertelde zij over de manier waarop hier gewerkt wordt aan een lokaal initiatief om de boeren kennis te laten maken met regeneratieve landbouw.
De avond werd afgesloten met een gezellige borrel, waarbij deelnemers verder konden napraten. Het was een fijne afsluiting van een inspirerende avond. In februari staat de volgende filmvertoning op het programma met het thema bomen.
Reacties van kijkers:
Van Felix: "Ik was blij verrast met hoeveel mensen bij de filmavond waren! De film was über-Amerikaans 😃 Wat ik wel positief vond aan de film is dat het laat zien dat er een verdienmodel voor boeren is, die op een andere manier willen produceren. De natuur gebruiken en ondersteunen, in plaats van de chemische industrie je bedrijfsvoering laten doen."
Van Judith: "Goede opkomst, geïnspireerde introductie, interessant hoe in Amerikaanse projecten regeneratie op grote schaal plaatsvindt."
_______________
TIPS
Probeer zoveel mogelijk lokaal en/of biologisch eten te kopen, zie deze lijst met lokale leveranciers. Niet persé biologisch, maar afzet dichtbij helpt deze boeren om de overstap makkelijker te maken.
Sluit je aan bij de VOKO op de Heuvelrug; inmiddels gestart met 30 deelnemers en 6 leveranciers. En kijk bij FoodVolk voor nog meer tips.
Plant inheemse, bij voorkeur biologische planten, zie hier de lijst met planten die goed bij de Utrechtse Heuvelrug passen, te koop bij lokale kwekers.
Sluit je aan bij een lokale groengroep Maarn-Maarsbergen Natuurlijk, Dorp en Natuur Leersum/Amerongen, het IVN of neem contact met ons op via e-mail: biodiversiteit@goed-volk.net. Er is vast wel een project waar je warm voor loopt!
Comments