top of page

Vergroening van schoolpleinen

Bijgewerkt op: 30 nov. 2020

GoedVolk heeft de basisscholen in Driebergen geattendeerd op de mogelijkheid om geld aan te vragen bij het Streekfonds Utrechtse Heuvelrug voor vergroening van het schoolplein. Een basisschool reageerde enthousiast en heeft haar plannen voor vergroening van het schoolplein vervolgens in een rap tempo concreter gemaakt. Het schoolplein was tot een paar maanden geleden bijna volledig betegeld.

Er zijn inmiddels wat bomen en struiken geplaatst en de kinderen zijn enthousiast en willen meer groen. Ze hebben allerlei ideeën: een wadi, klimboom, struiken om je in te verstoppen, extra fruitboom, een kruiptunnel met daar overheen planten en struiken etc. De docenten zien het ook helemaal zitten en hebben allerlei ideeën over het gebruik van de groene buitenruimte in de lessen. De themagroep biodiversiteit gaat binnenkort op bezoek.


Ontzettend leuk om zoveel enthousiasme te proeven bij de kinderen en docenten en ook bij ouders. Een groen schoolplein biedt legio kansen: meer leefruimte voor verschillende soorten dieren (vogels, insecten), ruimte voor overtollig regenwater om in de grond opgenomen te worden, planten en bloemen in plaats van stenen dus een verbetering van de biodiversiteit. En bovenal een prachtige kans om kinderen te laten ervaren hoe fascinerend kleine diertjes en planten zijn en om ze op te leiden tot toekomstige natuurbeschermers.

Comments


bottom of page