top of page

za 24 apr

|

Driebergen-Rijsenburg

Bed and Breakfast maken voor kleine beestjes

Op zaterdag 24 april gaan we wilde bloemenmengsels zaaien en insectenhotels maken. De wijk Hoenderdaal gaan we zo nog aantrekkelijker maken voor kleine beestjes als vlinders, bijtjes en andere insecten. Help je mee?

Bed and Breakfast maken voor kleine beestjes
Bed and Breakfast maken voor kleine beestjes

Tiid & Locatie

24 apr 2021, 10:30

Driebergen-Rijsenburg, Waterhoen, 3972 RC Driebergen-Rijsenburg, Nederland

Over het evenement

Na de succesvolle schoonmaakactie in Hoenderdaal willen we graag de buurt nog aantrekkelijker maken voor bewoners en kleine beestjes. We hebben kleine beestjes (vlinders, bijtjes en andere insecten) nodig zodat we fruit en groente kunnen eten. De kleine beestjes hebben bloemen nodig als voedsel. Daarom gaan we zaterdag 24 april wilde bloemenmengsels zaaien in de wijk en zaadbommen maken. Als de kleine beestjes hun buikjes gevuld hebben met het nectar uit de bloemen willen ze lekker slapen, vandaar dat we zelf insectenhotels gaan maken.

Doe je mee? 

We zien elkaar op het grasveld achter de Waterhoen om 10.30 uur en gaan corona proof aan de slag, op grote afstand van elkaar. We willen in het bijzonder de kinderen uit Hoenderdaal uitnodigen om mee te komen helpen. In verband met de veiligheid willen we graag dat kinderen bij het maken van de insectenhotels begeleid worden door een van hun ouders.

In verband met de organisatie en aankoop van materiaal graag opgeven voor 21 april als je een insectenhotel wilt maken door een mail te sturen naar: natuursterrenwijkhoenderdaal@gmail.com. Heb je zelf gereedschap (hamer, spijkers/schroeven, boor) of materiaal dat we kunnen gebruiken voor het maken van het insectenhotel (dennenappels, kapotte dakpannen, kapotte stenen potten, stro, hooi oid..) neem dat dan mee!

Deel dit evenement

bottom of page