top of page

di 16 apr

|

Driebergen-Rijsenburg

Film Onder Het Maaiveld

Ontdek de ongeziene wereld onder onze voeten

Film Onder Het Maaiveld
Film Onder Het Maaiveld

Tiid & Locatie

16 apr 2024, 19:30 – 21:30

Driebergen-Rijsenburg, Klaproos 2, 3972 PX Driebergen-Rijsenburg, Nederland

Over het evenement

De film “Onder Het Maaiveld” van Ignas van Schaick (van de film De Nieuwe Wildernis) maakt het ongeziene gezien. De film inspireert en verwondert en geeft inzicht in de bodem. Verbonden met de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten, vogels en mensen, bevindt zich een ondergrondse wereld. Een gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben, ongewervelde geleedpotigen en nog veel meer. En al dat ondergrondse leven communiceert druk met elkaar. Dat is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. Het is een immense samenleving.

We staan op het punt om de grootste draai te maken in de geschiedenis van onze zorg en omgang met de natuur in onze bodem. Boeren gaan om, consumenten willen verstandiger leven en werken, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? Hoe leren we met meer wijsheid om te gaan met onze bodem? De film “Onder het maaiveld” laat zien wat er in het groot zal gaan gebeuren door te focussen op de fascinerende wereld direct onder onze voeten en de wereld om ons heen.

Op 27 september 2023 verzorgde GoedVolk reeds een screening. De film is nu opnieuw te bekijken op de Utrechtse Heuvelrug en wel dankzij de parochie Sint Petrus Banden, Driebergen. 

“Onder het maaiveld” is geschikt voor alle leeftijden en is te zien op dinsdagavond 16 april, aanvang 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur). De film duurt 90 minuten en daarna is er gelegenheid om na te praten met een drankje. Er is en tweede voorstelling op vrijdagmiddag 26 april om 14.30 uur (zaal open om 14.00). 

Beide voorstellingen vinden plaats in ’t Hoge Licht, Klaproos 2. Entree is € 5. Kaartjes koop je aan de deur. 

Voor vragen verzoeken wij je even direct contact te zoeken met de organisatie: m.tiemens@planet.nl

Deel dit evenement

bottom of page