top of page

do 13 jan

|

Online bijeenkomst

Utrechtse Heuvelrug PlasticVrij 2026. Wat zijn onze volgende stappen?

In april 2018 startten we het project Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij. Sindsdien is er veel gebeurd om plastics op de Utrechtse Heuvelrug terug te dringen. Aan het begin van 2021 blikken we kort terug: "Wat gaat goed?" Verder blikken we vooruit. Wat zijn de volgende stappen te zetten? Sluit je aan?

Utrechtse Heuvelrug PlasticVrij 2026. Wat zijn onze volgende stappen?
Utrechtse Heuvelrug PlasticVrij 2026. Wat zijn onze volgende stappen?

Tiid & Locatie

13 jan 2022, 19:30 – 21:00

Online bijeenkomst

Over het evenement

In april 2018 startten we het project Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij 2026. Sindsdien is er veel gebeurd. Er was ondermeer de #PlasticBucketChallenge, een heus Festival PlasticVrij, we organiseerden CleanUps om zwerfafval op te ruimen, er waren dialoogavonden en we lanceerden de PlasticVrij Challenge. Ook openden we twee PlasticVrije Zones, te weten in het Doornse Gat en op Campus Landgoed Zonheuvel. Bij ieder initiatief werden we geholpen door GoedVolkers die zich vrijwillig inzetten om te komen helpen. 

Blik vooruit op donderdagavond 13 januari 2022

Aan het begin van 2022 staan we kort stil bij onze successen. Maar niet te lang. Het doel is namelijk om vooral vooruit te blikken: Waar gaan we in 2022 op inzetten? Hoe gaan we zaken organiseren en met wie? 

Graag nodigen we je uit, om (online) mee te denken! 

De thema's die we gaan bespreken:

  • La Vuelta: In 2022 komt de Vuelta over de Utrechtse Heuvelrug. Het doel van de organisatie is om van de wielrenwedstrijd, samen met lokale partijen, een duurzaam evenement te maken. Hoe kunnen wij ons project UH PlasticVrij 2026 met de Vuelta verbinden?  
  • Plasticvrij voor mij: Mensen benaderen GoedVolk met mooie ideeën en ervaringen die zij opdoen in hun eigen persoonlijk leven. Wat kunnen we doen om deze ideeën en het enthousiasme waarmee die gepaard gaan breder te delen en ook anderen te inspireren? 
  • Next Steps UH PlasticVrij 2026: Het is nog 4 jaar tot 2026. Wat kunnen we doen om lopende initiatieven weer een impuls te geven? Wat zijn verder projecten en activiteiten die we aanvullend nog kunnen initieren op weg naar een PlasticVrije Utrechtse Heuvelrug? 

Programma: 

Het online programma op de 13e ziet er uit alsvolgt:

  • 19.20 uur - Zoom open, inloop
  • 19.30 uur - Welkom met korte ijsbreker
  • 19.40 uur - Toelichting programma en werkwijze 
  • 20.00 uur - In subgroepjes aan de slag
  • 20.30 uur - Terugkoppeling per subgroepje
  • 20.45 uur - Conclusies en vervolgafspraken
  • 20.55 uur - Afronding

Meld je vooraf aan!

Denk je mee over de vervolgstappen naar een PlasticVrije Utrechtse Heuvelrug op donderdag 13 januari? Dat zou fantastisch zijn! Meld je wel graag vooraf even aan via de rode knop.

Na je aanmelding - uiterlijk op 12 januari - ontvang je een bevestiging + de link en inlogcodes voor deelname via ZOOM. 

Deel dit evenement

bottom of page