top of page

Aanleg voorbeeld Heuvelrugtuin Hoenderdaal gestart op burendag!

Op burendag, afgelopen zaterdag 25 september, hebben we met een groep buurtbewoners en een paar helpers van buiten de buurt een wilgentenen hek en een stapelmuurtje gebouwd rond de toekomstige voorbeeld Heuvelrugtuin. Het was een hele geslaagde en leuke dag met mooi zichtbaar resultaat en heel veel leuke praatjes met wijkbewoners.

In augustus schreven we al dat we dit najaar zouden starten met de aanleg van een voorbeeld Heuvelrugtuin in de Driebergse wijk Hoenderdaal. Lees: Voorbeeld Heuvelrugtuin voor wijk Hoenderdaal.


Het was even zoeken naar een geschikte plek voor de Heuvelrugtuin. Toen we die eenmaal gevonden hadden kregen we steun van de gemeente voor het klaarmaken van de grond. Burendag, mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, was een mooie gelegenheid om te starten. Met het ontwerp van tuinontwerper Evelien Roos van RoosEnBottel in onze hand zijn we begonnen met de omheining: de aanleg van het wilgentenen hek en het stapelmuurtje aan de rand van de tuin. Er waren zo`n 15 vrijwilligers aanwezig. De sterke (!) mannen hebben de palen voor het wilgentenen hek in de grond geslagen. De vrouwen lieten zich niet kennen en zij hebben stukken van de palen afgezaagd. Gezamenlijk vormden we een rij om de tegels voor het stapelmuurtje door te geven. Poe, wat een inspanning, de zweetdruppels vlogen in het rond!


Gelukkig was de sfeer erg goed. Er werd ook lekker gekletst en we werden goed verzorgd met koffie, thee, broodjes en voor de liefhebbers was er zelfs patat. Omdat de tuin op een centrale plek in de wijk ligt kwamen er veel voorbijgangers langs. Een groot deel van de voorbijgangers bleef staan en was zeer geïnteresseerd in waar we mee bezig waren. We hebben ze bijgepraat en hopelijk komen ze de komende keren (zaterdag 9 en 16 oktober) ook meehelpen. Deze dagen hebben we gepland voor planten van de inheemse planten en het aanleggen van de paden.


We kijken met een zeer voldaan gevoel terug op afgelopen zaterdag en zijn zeer benieuwd hoe de voorbeeld Heuvelrugtuin er uiteindelijk uit gaat zien! Ben je ook nieuwsgierig geworden hoe de Heuvelrugtuin in wording er uit ziet? Kom dan alvast eens kijken! Hij ligt tegenover de Kinderboerderij `t Woelige Nest in Driebergen.


留言


bottom of page