top of page

Natuursterrenwijk bloeit

Bijgewerkt op: 3 mei 2021

Zorg voor de biodiversiteit op zaterdag 24 April


Zaterdag 24 april jl. vond de 2e activiteit van de Natuursterrenwijk Driebergen Hoenderdaal plaats. Dit was wederom een groot succes!

Om een positieve impuls te geven aan de insectenpopulatie in de wijk organiseerden we de activiteit 'Bed and Breakfast voor kleine beestjes', oftewel: het maken van insectenhotels en zaadbommen van inheemse bloemenmengsels.


We hadden 1 voorbeeld insectenhotel gemaakt en verder 8 tasjes samengesteld met in elk tasje de materialen voor het maken van een insectenhotel (met daarin door ons op maat gezaagd hout, bamboe, spijkers, krammen, schuurpapier en gaas). In elk tasje zat een handleiding over het maken van het insectenhotel en wat algemene informatie over (het belang van) bijen.


De kinderen die meededen aan de activiteit kwamen samen met hun ouders om het hout te schuren, aan elkaar te timmeren en uiteindelijk te vullen met bamboe, riet, dennenappels en hout met geboorde gaten.

We hebben genoten van de aanblik van de enthousiaste klussende ouders en kinderen, elk gezin had een eigen kleedje op het grasveld zodat de activiteit corona-proof was. Er werd lekker gekletst, getimmerd, geknipt, gezaagd en dit alles onder het genot van koffie/thee/limonade en zelfgemaakte cake. Er deden 15-20 kinderen mee en 10 volwassenen (hun ouders).


Om de activiteit af te sluiten mochten de kinderen zaadbommen maken voor in eigen tuin met daarin inheemse bloemenmengsels. We hebben een ander deel van de inheemse bloemenmengsels gebruikt om in te zaaien in het grasveldje voor de kinderboerderij (uiteraard in overleg met de kinderboerderij). We verheugen ons op een prachtige bloemenzee over 4-6 weken!


Onze volgende activiteit zal plaatsvinden tijdens NL Doet (eind mei). We hopen dan een Heuvelrugtuin aan te leggen in de wijk en ook een heel groot insectenhotel te maken die we daar neer kunnen zetten.
Comments


bottom of page