top of page

Plastic Bucket Challenge Utrechtse Heuvelrug

Bijgewerkt op: 17 sep. 2021

We maken werk van het terugdringen van het zwerfafval op de Utrechtse Heuvelrug. Een eerste stap is het opruimen van alle blik, plastic en andere rotzooi in onze leefomgeving. Naar het voorbeeld van de Ice Bucket Challenge introduceerden we tijdens de Startbijeenkomst Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij de Plastic Bucket Challenge Utrechtse Heuvelrug.


De Plastic Bucket Challenge werkt als volgt:

  1. Vul een emmer met zwerfafval: Vul in jouw wijk, in het bos, bij een toegangsweg of waar dan ook in onze gemeente een emmer met zwerfafval: blikjes, plastic flesjes, verpakkingen etc.

  2. Leg je opruimactie vast: Maak een selfie met jouw gevulde emmer.

  3. Deel je ‘emmer-selfie’: Deel je emmer-selfie op social media en daag twee vrienden uit om ook mee te doen. Vergeet niet de hashtags #GUHplasticvrij èn #plasticbucketchallenge toe te voegen!

Meten is weten!

Waar mogelijk willen we in kaart brengen wat we zoal aan blikjes, flesjes, verpakkingen en zakjes etc. opruimen (lees hier waarom dat belangrijk is). Download daartoe de Litterati-app, installeer deze op je mobiele telefoon en meld je aan bij de club Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij! Lees hier de instructies.

Kommentare


bottom of page