top of page

Samen genieten van streekproducten

Bijgewerkt op: 14 mrt. 2023

Save the date: Velddiner 2023 te Landgoed Zuylestein op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni a.s. Met - nieuw dit jaar - een lunch van streekproducten voor kinderen en hun ouders op de zondag aansluitend!


Op 2, 3 en 4 juni organiseert GoedVolk weer een velddiner op de Utrechtse Heuvelrug. Een diner met en voor de samenleving, waarin streekproducten bereid door lokale restaurateurs centraal staan. Dit doen wij om o.a. om bewustwording van de uitdagingen binnen ons huidige voedselsysteem te stimuleren en om te laten zien wat er als antwoord op die uitdagingen allemaal al mogelijk is op het gebied van vers, gezond en lokaal voedsel. In 2021 zijn we gestart met een community diner voor c.a. 100 deelnemers op de Campus van Landgoed Zonheuvel. Vorig jaar zijn we gastvrij ontvangen bij de historische theetuin van zorginstelling Bartiméus. In dat jaar was er voor het eerst ook een aparte business avond waarvoor lokale ondernemers een tafel konden boeken. Op de avond was er aandacht voor lokaal ondernemerschap in relatie tot duurzaamheid. Om ook Heuvelruggers met een wat krapper budget de mogelijkheid te geven om aan te sluiten, konden deelnemers in 2022 voor het eerst ook bijdragen aan een plek voor een anonieme gast aan tafel. Daarmee groeide het aantal deelnemers op beide dagen samen naar c.a. 200. Kijk voor een impressie op www.velddiner.nl. Op deze site is ook het digitale menuboekje met daarin informatie over o.a. de locatie en de lokale leveranciers te vinden.


Landgoed Zuylestein en restaurant Bentinck

Ook dit jaar zullen we weer een business diner (2 juni) en een community diner (3 juni) organiseren. Nieuw is dit jaar een lunch voor gezinnen op zondagmiddag 4 juni. De locatie is Landgoed Zuylestein in Leersum. Bij de vorige edities was Landgoed Zuylestein (zie foto) al betrokken als één van de leveranciers. Peter Paul Swijnenburg van restaurant Bentinck in Amerongen zal de culinaire invulling verzorgen. Niels Oosthoek van Restaurant Groenland (die ook dit jaar weer betrokken is bij de organisatie) en Eric van Veluwen van restaurant Antropia waren de eerdere jaren verantwoordelijk voor de culinaire invulling. Samen met de locatie-eigenaren hebben zij een cruciale rol gehad in het succes van de voorgaande edities.


Doe mee!

We hopen jullie begin juni te ontmoeten op ons velddiner. Binnenkort volgt er meer informatie via de website en de nieuwsbrief van GoedVolk. Wil je nu al je interesse kenbaar maken voor het business diner in de avond van vrijdag 2 juni, het community diner in de avond van zaterdag 3 juni of de familielunch in de middag van zondag 4 juni, stuur dan een mailtje naar info@goed-volk.net. Zodra je je definitief kunt aanmelden, krijg je bericht.

Wil je in de tussentijd al van goed lokaal voedsel genieten en ben je benieuwd waar je dit kunt kopen? Raadpleeg dan de Duurzame Gids op de website van GoedVolk: www.iedereenisgoedvolk.nl/duurzame-gids.


Vanuit GoedVolk werkgroep FoodVolk! zijn we tenslotte druk bezig om een voedselcoöperatie op te richten om in samenwerking met een boer en de community zelf ons eigen duurzame en lokale voedsel te produceren. Hierover volgt binnenkort meer. Inmiddels hebben we al een lijst van circa 200 geïnteresseerden in de voedselcoöperatie. Wil jij er daar ook één van zijn? Stuur dan een mailtje naar foodvolk@goed-volk.net.


Moestuin Landgoed Zuylestein

Comments


bottom of page