top of page

Zomerfietstour Fietsen voor m’n eten

Bijgewerkt op: 6 jul. 2023

Zaterdag 10 juni maakten we een leuke ‘fietstour lokale voeding’ met vaste bezoekers van de Inloop Driebergen en mensen die het via via hoorden. Een geslaagde fietstocht met leuke bezoekjes aan de moestuin van Bartiméus, de kaasboerderij Bij Ons in Doorn, ijsboerderij Vrederust en de zuivelautomaat Kronenburgh.


We troffen elkaar met thee, koffie en muntwater in de ontmoetingsruimte van de inloop terwijl de temperatuur buiten al aardig opliep. Een aantal mensen was nog nooit langs de boerderijen gefietst, anderen weer wel. Dus leuk om elkaar hierin mee te nemen en ook kennis te maken met elkaar op een makkelijke manier. Bij Bartiméus hebben we verse kruiden geplukt, sla zo uit de grond gehaald en boontjes geplukt. Wat een mooie en frisse tuin met ook nog veel bloemen om te zien! Marja Mostert legt uit dat je je kon abonneren en zo geïnformeerd wordt wat er in de tuin te oogsten valt.


In de winkel van Bij ons in Doorn (met geitjes om te aaien in de omheinde wei) horen we over allerlei soorten kaas en gaan aan de picknicktafel de kruidenkaas proeven, speciaal met korting voor deze dag. Door langs de Hondspol (al dicht) naar boerderij Vrederust voor een zelfgemaakt boerderij ijsje, ook met korting voor ons. Meteen ook even uitpuffen in de schaduw van de schuur. Daarna sloten we af bij de automaat van Kronenburg. Toch ook de prijzen vergelijken met de supermarkt. Ja hier is het goedkoper en er is meer keuze aan producten van vruchtenyoghurt tot hangop en kefir. Jammer dat ze plastic flessen hebben maar er zijn in ieder geval geen transportkosten gemaakt.


Warm maar tevreden fietsen we terug en maken al plannen voor een volgende tocht, ook naar Doorn en Leersum. Dat wordt zaterdag 8 juli. Wil je meefietsen, welkom! Kom gewoon met je fiets naar de Inloop Driebergen, Oranjelaan 73. We verzamelen om 11.30 met wat te drinken en vertrekken om 12.00 (het plan is een rondje van ruim 2 uur, inclusief bezoekjes aan boerderijen, bij afwijkende wensen van deelnemers kijken we ter plekke naar alternatieven).

bottom of page