top of page

Zwerfafval in het centrum van Doorn

Bijgewerkt op: 20 dec. 2020

Wandelend door het centrum van Doorn viel het ons op hoeveel rommel er weer op straat lag. Daarom zijn we gedrieën donderdagmiddag 17 december met onze grijpers en zakken op pad gegaan om in anderhalf uur zo’n 1200 stuks zwerfafval op te rapen.

De looproute

De stukken afval zijn grotendeels ook met de litterati-app gefotografeerd. Zie hiernaast een kaart van een van de gelopen route.


Rondom de lange bank bij het gemeentehuis was het al meteen flink raak. De parkeerterreinen achter Hema/Jumbo en bij Albert Heijn zijn meestal ook behoorlijk vervuild. Hoewel het deze keer meeviel, omdat winkeliers zelf ook schoonmaken. Maar Kruidvat moet misschien een asbak in de hoek van de pui plaatsen, omdat we daar een flinke berg milieuvervuilende sigarettenpeuken aantroffen.


De grootste stortplaats in het Doornse centrum is evenwel de parkeerplaats aan de Van Bennekomweg. Daar komen jongeren bijeen met blikjes energiedrank en zakken snoep en snacks, waarna ze het afval in de struiken achterlaten. We hebben daar 200 stuks afval opgeruimd waaronder 66 blikjes van een ‘bepaald’ merk. Er ligt nog steeds wel wat, maar op een gegeven ogenblik moesten we stoppen vanwege de invallende duisternis.

Het raapteam

Bij het terras van de Notabelen, waar we heel attent een gratis kop koffie of warme chocola kregen aangeboden, hebben we een foto laten maken met de vijf volle vuilniszakken geraapt afval.


Hopelijk blijft het nu even wat netter…?


Mede namens GoedVolk, Sonja, Marja en Sonjabottom of page