top of page

NL Doet: in gesprek met de buurt, plantjes planten en insectenhotel maken

Natuursterrenwijk Hoenderdaal Driebergen heeft de grote wens om een Heuvelrugtuin aan te leggen in de wijk; een tuin waarin gifvrij getuinierd wordt en die tevens voor een groot deel bestaat uit inheemse planten. In deze tuin is gedacht aan waterbeheer en de tuin biedt beschutting aan vogels, insecten en andere dieren.

Er komt veel bij kijken voordat we uiteindelijk tot aanleg van de Heuvelrugtuin over kunnen gaan, zoals: zoeken naar een geschikte locatie, overleggen met Gemeente en omwonenden en het maken van een ontwerp- en beplantingsplan.


We zijn op dit moment druk bezig met al het voorbereidende werk.

Zaterdag 29 Mei was het NL Doet-dag, we zijn toen in gesprek gegaan met de buurt over mogelijk geschikte plekken voor een Heuvelrugtuin. Van het budget dat we kregen van het Oranje Fonds konden we alvast planten aanschaffen voor de toekomstige tuin. Tijdens NL Doet hebben we met een groepje enthousiaste buurtbewoners en vrijwilligers deze planten in een tijdelijke tuin geplant. Als de Heuvelrugtuin straks aangelegd is, verhuizen we ze daar naartoe. Ook maakten we een heel groot insectenhotel om de insecten, waaronder de bijen, een fijne plek te bieden waar ze zich kunnen verstoppen voor vogels en waar ze hun eitjes kunnen leggen. Na veel zagen, timmeren en knippen is het insectenhotel grotendeels af. Ben je nieuwsgierig geworden naar het insectenhotel? Het resultaat is te bewonderen in het park bij de Meerkoet. We kijken terug op een zonnige en gezellige dag, waar in totaal zo`n 20 geïnteresseerde buurtbewoners en vrijwilligers op afkwamen.

Vind je het leuk om mee te denken met de plannen voor de Heuvelrugtuin?Comments


bottom of page