PlasticVrij Challenge

Bijgewerkt: jun 22

GoedVolk doet van alles om het zwerfaval op onze Utrechtse Heuvelrug terug te dringen.

Veel van onze activiteiten zijn gericht op wat wij noemen: ‘de staart van de keten’. Zo ruimt ons Prikkersgilde op langs straten en wegen en werken en werken vrijwilligers op allerlei manieren aan de ontwikkeling van meer bewustzijn in onze dorpen.


Maar kunnen we ook eerder in de keten wat doen? Immers: het afval dat in de eerste plaats niet in de handen van de consument komt, zal sowieso niet in de natuur eindigen!

Met deze laatste vraag zijn we aan de slag gegaan. Het heeft geleid tot de PlasticVrij Challenge: een initiatief dat organisaties, scholen en verenigingen uitdaagt aan de slag te gaan met het verminderen van plastic in de bedrijfsvoering.


Plechtige belofte!

Meedoen aan de PlasticVrijChallenge is leuk en eenvoudig. Het werkt als volgt:

  1. Meld je aan voor de PlasticVrij Challenge via plasticvrijchallenge@gmail.com. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op om de details van dit initiatief nader met je door te nemen.

  2. Overleg in je organisatie, vereniging of winkelteam welke 3 plastic voorwerpen jullie uit je bedrijfsvoering kunnen verwijderen. 

  3. Beloof plechtig dat je er werk van gaat maken om de betreffende items ook daadwerkelijk uit de bedrijfsvoering te verwijderen. Leg deze belofte – jullie ‘Plasticvrij Pledge‘ – vast in een kort filmpje.

  4. Deel je filmpje met de contactpersoon van GoedVolk. Hij/ zij zal er voor zorgen dat jouw filmpje wordt geüpload naar een speciaal voor doel ontwikkelde website: www.plasticvrijchallenge.nl

  5. Zodra wij het filmpje met jullie Plasticvrij Pledge binnen hebben, ontvangen jullie het certificaat en een officieel, circulair deelnemersschildje ”Wij Steunen Utrechtse Heuvelrug Plasticvrij!”

Paar kleine lettertjes… Voor deelname aan de PlasticVrij Challenge vragen wij een bijdrage a 100 euro per jaar. Voor dit bedrag ontvangen de deelnemende organisaties o.m. een certificaat en een circulair ontwikkeld schildje, maar belangrijker: deelnemende organisaties maken het met hun bijdrage mogelijk om weer nieuwe activiteiten te ontwikkelen om het plastic op onze Utrechtse Heuvelrug terug te dringen!


Meer weten? Bezoek dan snel: www.plasticvrijchallenge.nl.

Sluit je aan.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Contact

Heb je vragen of wil je reageren op de activiteiten van GoedVolk? Stuur ons dan een berichtje:

Stichting GoedVolk
Tuilland 8
3941 KE DOORN

KvK: 74750399
Triodos Bank: NL 72 TRIO 0379 6402 52

E-mail: info@goed-volk.net

© 2020 door GoedVolk

Logo GoedVolk.png